Kredieten

geld lenen

Krediet

consumptief krediet
Het lenen van geld wordt soms wel erg eenvoudig gemaakt. Toch worden deze regels steeds strakker aangescherpt. Dit wordt vooral gedaan om te voorkomen dan particulieren in financiële problemen komen nadat een lening is afgesloten.

FIDAK bemiddeld alleen in kredietfinanciering nadat er een goede inventarisatie heeft plaatsgevonden. Hierdoor bent u er zeker van dat er op een verantwoorde manier wordt geleend. Een telefoontje of berichtje van uw kant is voldoende. Wij nemen contact met u op. Een aanvraag kan dan nog dezelfde dag worden gedaan. Een overlijdensrisicoverzekering is bij veel kredietvormen mogelijk, zodat nabestaanden niet met een restschuld bijven zitten.
Wilt u een krediet aanvragen, of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

De volgende kredietvormen zijn onder andere mogelijk:

Persoonlijke lening
Deze vorm van lenen is ideaal wanneer u eenmalig over een bepaalde som geld wilt beschikken. U krijgt in een keer het hele bedrag in handen. De looptijd en de maandtermijn worden vooraf vastgesteld. De rente staat dus voor de hele periode vast.

Doorlopend krediet
Deze kredietvorm biedt u maximale vrijheid. Tot vooraf overeen gekomen kredietlimiet kunt u onbeperkt geld opnemen en aflossen. Bovendien kunt u zelf kiezen of u per maand een vast of een variabel bedrag aflost. U betaald alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente is echter variabel en kan tijdens de looptijd wijzigen.

Lening voor huiseigenaar
Heeft u een eigen woning en geld nodig voor een grote aankoop, of heeft heeft u geld achter de hand nodig voor onverwachte uitgaven? Met de Huiseigenaar Persoonlijke Lening of Doorlopend krediet profiteert u van een extra aantrekkelijke rente.

Doorlopend krediet Flex & Zeker
Gaat uw kind studeren? Met een Doorlopend Krediet Flex&Zeker heeft u voor een bepaalde tijd geld achter de hand voor onverwachte uitgaven en zekerheid over de looptijd. Dat is de flexibiliteit én de zekerheid van het Doorlopend Krediet Flex&Zeker. U leent bij ons tegen een aantrekkelijke rente.

Het Doorlopend Krediet Flex&Zeker is een krediet dat flexibiliteit in het opnemen en aflossen van bedragen biedt én zekerheid over de looptijd. U bouwt de kredietruimte in 120 gelijke termijnen af. Zolang er kredietruimte is, bepaalt u zelf wanneer u geld opneemt. U betaalt maandelijks 1,5% van het hoogst opgenomen kredietbedrag. De rente is variabel. Als de rente stijgt dan wordt het deel dat u aflost kleiner en bouwt u minder snel kredietruimte op. De maximale looptijd blijft gelijk.

Financial lease
Er is sprake van een zakelijke lening als het doel buiten de privésfeer ligt en het object dat u wilt financieren tot een bedrijfsvermogen gaat behoren of als het kredietbedrag wordt gebruikt bij de exploitatie van een bedrijf. Een zakelijke leningen voor bedrijfsmatig gebruik van personenwagens en bestelauto's tot 3500 kg is dan een mogelijkheid. De kredietlimiet bedraagt minimaal € 5.000 en maximaal € 125.000.