Pensioenen

genieten van pensioen

Pensioen

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit 3 pijlers: AOW, aanvullende pensioenopbouw via de werkgever en aanvullende, individuele pensioenopbouw. Respectievelijk 1e, 2e, 3e pijler.
Wij bemiddelen/adviseren geen pensioenopbouw via de 2e pijler. Wel kunnen wij u doorverwijzen naar een collega. Wij bemiddelen/adviseren wel pensioenopbouw middels de 3e pijler. Deze individuele pensioenopbouw, bijvoorbeeld door middel van een lijfrente, wordt ook vaak gekozen als de opbouw via de werkgever (2e pijler) niet toerijkend is, of als er sprake is van een pensioengat bijvoorbeeld veroorzaakt door meerder werkgevers.

Van belang is hier om te weten of u een pensioengat heeft. In uw pensioenoverzicht kunt u zien wat u op uw pensioendatum kunt verwachten aan pensioen. Uiteraard geven wij graag een heldere uitleg over uw pensioen en over wat u kunt doen als dat toch tegenvalt.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Sparen/Beleggen

beursinformatie

Sparen/Beleggen

Bij FIDAK Financiële Dienstverlening kunt u terecht indien u wilt sparen of beleggen.

Kiest u voor een klassieke spaarvorm waarvan het rendement al vast staat of wilt u uw geld gaan beleggen. Nadat er een risicoprofiel is gemaakt, vertellen u graag welke oplossing het beste bij u past.